Thema van Waarden

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Beleven

2017

Het Beleven. Kijkend naar kinderen ontdek ik zelf opnieuw het spel, het onbevangen tegen de stroom inzwemmen. Als de zalm die vol vertrouwen de beer in de ogen kijkt.

Bretagne

2017

Bretagne. We lopen achter elkaar op het pad langs de kust. We zijn vluchtelingen, of ontdekkingsreizigers en kijken vol ontzag naar beneden. Verder weer lopen, en klimmen en gaan. We zijn er nog niet.

De Vende

2017

De Vendee – Frankrijk. De paaltjes van het hek zijn de omlijsting van de zee. Zij bakenen het geluid van de golven af, de afstand tussen mijn tent en het water. Ik voel me thuis en veilig. 

Dynamische bewegingen in evenwicht.

2017

I’ve got a crush on you. Onze jonge lijven dansen soepel tegen elkaar aan. Een stootje hier, een streling daar. Duw me niet te hard, anders val ik voor jou!

Mijn weerspiegelende bespiegelende illusie!

2017

Spiegelen. Het water rimpelt en weerkaatst het licht. Het lijkt wel een spiegel voor mijn diepste gedachten, mijn ergste nachtmerrie. Die ene wensdroom die nu naakt naar boven komt.

New York.

2017

New York. Land van mogelijkheden.

Ontwaken

2017

ontwaken Ik zie je worstelen en groeien, mijn kind. Je bent nog niet af voor de werkelijkheid. Volwassen geraken, dat schuurt en wringt. Geen afscheid kunnen nemen van het dromend kind, met alles nog binnen handbereik. Ik luister en wacht met een pijnlijk hart. 

Texel

2017

Texel. De wind, de zee, de geur en de kleuren. Ik drink de lucht op als was het mijn eerste ademteug en krijg ruimte. Op dit strand van Texel wil ik voor eeuwig bestaan.